%0 Journal Article %T شناسایی و رتبه‌بندی عوامل مؤثر در تحقق تولید پایدار (مطالعه موردی شرکت منتخب صنایع غذایی) %J بررسی‌های بازرگانی %I موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی %Z 2676-7562 %A دباغ, رحیم %A سلطان محمدی, محمد %D 2021 %\ 03/21/2021 %V 19 %N 106 %P 25-40 %! شناسایی و رتبه‌بندی عوامل مؤثر در تحقق تولید پایدار (مطالعه موردی شرکت منتخب صنایع غذایی) %K تولید پایدار / برنامهریزی ترجیحات فازی / صنایع غذایی %R 10.22034/bs.2021.246528 %X در حال حاضر سیستم‌های تولیدی از روش‌ها و فناوری‌هایی استفاده می‌کنند که به‌طور کلی پایدار نیستند، در نتیجه تولید پایدار برای سازمان‌های تولیدی به‌عنوان موضوعی مهم تلقی می‌شود. بیشتر شرکت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که به‌منظور پایداری در تولید نیازمند اندازه‌گیری و کنترل شاخصه‌های تولید پایدار بوده و همچنین شناسایی موانعی که پیاده‌سازی تولید پایدار را با مشکل مواجه می‌‌کنند، از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است. در این پژوهش به شناسایی و اولویت‌‌بندی موانع تولید پایدار، در یک شرکت صنایع غذایی، پرداخته شده و ابتدا بر اساس پیشینه پژوهش موانع اصلی در چهار بعد و هفده زیرمعیار شناسایی شدند و سپس با روش برنامه‌ریزی ترجیحات فازی لگاریتمی رتبه‌بندی شده‌اند. این روش با ایجاد مدل بهینه‌سازی غیرخطی اوزان دقیق‌‌تری نسبت به سایر تکنیک‌‌ها ارائه می‌‌دهد. نتایج نشان داده موانع اصلی به‌ترتیب رتبه‌های اول الی چهارم شامل، مالی (F) با وزن 0.487، دانش و حمایت (KS) با وزن 0.230، اجتماعی (S) با وزن 0.169 و تکنولوژی (T) با وزن 0.113 هستند. بنابراین مدیریت چنین شرکت‌هایی با داشتن برنامه‌های تأمین مالی و سرمایه انسانی چون وارد شدن در بورس اوراق بهادار و آموزش‌های تخصصی به پرسنل و ارائه طرح‌‌های ویژه مالی توسط دولت نیز از جمله وام‌‌های بلندمدت و تخفیف‌های مالیاتی به ‌شرکت‌‌های پیشرو در تولید پایدار بپردازد. %U https://barresybazargani.itsr.ir/article_246528_98bf8bfcec4b76ea11947ae4c0a3c924.pdf